söndag 9 augusti 2015

Lite ovanligt men  jag kan inte låga bli att börja med Sarah Sjöström som vann 50 meter fjäril också. Det är andningen säger DN i en kommentar dn.se/sport
Så kan det säkert vara, men det räcker inte som förklaring. Det är Sarah, säger jag, Sarahs hela person som lyser framgång nu med guld,guld, silver och två chanser kvar på 50 meter fritt och 4x100 meter medley. Heja Sarah.

Jag simtävlade själv som grabb och var väl bäst sådär 13-15 år och tog några DM-titlar i Sundsvall. Vi tränade med Sundsvalls simsällskap i badhusbassängen på 12,5 meter...Man dök i, crawlade några tag slog i huvet i bassängkanten, vände och crawlade några tag till..Sedan kom den nya simhallen i Timrå, men då blev det för långt att åka och träna och simkarriären var över om man inte räknar kandidaten, magistern på Alnön och senare 14 Vansbrosim....ha.

Svenskt näringsliv visar i en rapport att privat välfärd är lika bra eller bättre än offentlig.
Det tror jag inte många människor har tvivlat på heller. Kvaliteten är bättre eller lika bra, privatanställda är nöjdare, lönerna är desamma eller högre och vinstnivåerna är förhållandevis låga. Frågan handlar om utmanande vinster i välfärden och dom ska bort. Att följa Jonas Sjösteds väg och helt ta skrota välfärdsföretag är naturligtvis helt fel och kommer aldrig att bli verklighet.

De utmanande vinsterna hemma eller i skatteparadis ska bort, men privata välfärdsföretag ska finnas kvar och utvecklas.Och visst kan offentliga sektorn säkert lära sig en del som skribenten Mikael Wetterblad skriver, men man kan kanske lära av varandra för en totalt bättre välfärd.
För övrigt blir det nu fortsatt trädgårdsarbete och sedan ett litet bad   någonstans i den fantastiska Värmdö kommun som har allting inom räckhåll.


Inga kommentarer: