söndag 16 augusti 2015

Hela DN:s ledare dn.se/ledare ägnas åt svårigheterna för mjölkbönderna och Eskils Erlandssons förslag om tillfälliga stödköp av mjölk i EU för att höja priset.
Det är en tragisk utveckling men det är verklighet och något måste göras. Eskil föreslår att Sverige ska ta upp frågan i EU och föreslå att EU köper mjölk och smör för att hålla priset uppe. Och då behövs nog ganska stora mängder. Problemet är inte priset i sig utan att bönderna i Sverige inte får betalt för vad de säljer, dvs mjölk med de hårdaste kraven på djurvård i EUropa. Det kostar mer att få fram mjölken i Sverige helt enkelt och för det får inte bonden mer betalt.Jag tycker inte om förslagen om att minska sommarbetet och öka innekossorna. Det är det som är djurvård och det är det som är sommarsverige.

Till dig Eskil och till oss i centern.
Varför inte gå ut med ett förslag som lyder. Är du beredd att ge en krona mer för mjölken för att få behålla mjölkkor i Sverige. Sätt en organisation på det i mejeri- och livsmedelsbranschen och vi kommer att få stöd i hela landet, massor av stöd....Och bönderna, korna, svenska folket och centern vinner på det.

Gustav Hemming om bostadsbyggandet: Visst bygg tätt. Förtäta där det redan finns bostäder men vi måste bygga bostäder i hela landet, inte bara i storstäderna. Decentralisering heter det på centerpartistiska. dn.se/debatt
Folk ska flytta in från städernas utkanter till städernas centrum.Bygg i centrum inte i utkanterna. Där vill folk inte bo,skriver Gustav. Skulle jag ha bott i Hemmesta i Värmdö då, 3,5 mil från stan utan att vilja det i snart 50 år?Nja. Men visst, vi i Värmdöcentern har drivit att i första hand bygga nya bostäder i befintliga centralorter som Gustssberg, Brunn, Dhjrö och Hemmesta. Detta för att inte bygga sönder skärgården, skogs- och grönområden. Nu är det främst Stockholms bostadsmarknad Gustav skriver om så....

För övrigt är det bara att hålla med 28 miljöorganisationer som kräver totalstopp för ålfiske inom EU. NU. NU.

Inga kommentarer: