fredag 21 augusti 2015

Modigt och utmanande av Tsipras att avgå och utlysa nyval. Det är 50-50, seger eller förlust. Seger då fortsätter avatalet med långivarna, förlust då avgår Tsipras för gott och det kan bli Grexit och drachmen om högern tar över.
Tsipras sätter allt på spel, sig själv och sitt eget land. Men det är också helt logiskt. Det är Tsipras och hans vänsterparti som hållit i förhandlingarna och som är ansvarig för resultatet. Nu har Tsipras en tredjedel av sina parlamentsledamöter emot sig och då kan han inte regera. Avgång och nyval är enda vägen. Det vill säga eurokrisen och krisen för EU fortsätter.

Hur mycket skattehöjningar får vi räkna med när regeringens budget läggs fram om en månad? 10-20-30-40 miljarder? Och på vad då?
Så ser läget ut. Magdalena Andersson har ju följt Borgs linje, krona för krona. När hon har tyckt att han inte levt upp till den själv har hon snabbt varit framme och kritiserat. Nu är det ett måste att hålla löftet.

Och kostnaderna stiger dramatiskt för sjukskrivningar, ränteavdrag och migration.
Det handlar om 15-talet miljarder för sjukskrivningarna fram till 2018,14-15 för migrationen och lika mycket eller mer för ränteavdraget. Säg 45-50 miljarder fram till 2018 och valet. Sänkt a-kassa, en ny karensdag efter 14 dagar, och billigare migrationsboenden säger moderaterna.Och Löfven ska helst ha samtalston med både M och V. Lycka till.

För övrigt är det ett tragiskt beslut om Slussen som nu inte går att överklaga. Nya Slussen är ett uselt förslag, särskilt för oss o Nacka-Värmdö. Illa att Federley, vår nye distriktsordförande går ut  och hurrar för domstolens besked. Han har inte följt och kan inte frågan.

Inga kommentarer: