onsdag 19 augusti 2015

Det nya nödlånet tär på Merkels popularitet i Tyskland och kan öka turbulensen både kring euron och EU. Allt fler kristdemokrater röstar  Nej.
I dag röstar det tyska parlamentet om det tredje stora nödlånet till Grekland. Det blir ett ja, men allt fler röstar nej. När frågan om att ta upp förhandlingar var uppe i somras röstade 60 av 311 kristdemokrater nej. Det blev ändå ett tydligt ja eftersom nästan alla socialdemokrater röstade för lånet. Det kan fresta på Merkels popularitet om nu ännu fler kristdemokrater röstar nej. Eurofrågan lever vidare och hela EU  krisar vidare.

Björklund ser ut att slippa motkandidater till landsmötet i höst när Birgitta Ohlson nu meddelar att hon inte ställer upp
Tycker nog att hon gör rätt. Hon har framtiden för sig och hinner komma tillbaka. Förr eller senare blir det ett sådant läge. Jag tror inte Björklund kommer att lyfta Fp särskilt mycket över 4 procent och då blir det en naturlig avgång för Björklund.

Bra artikel på dn.se/debatt  av Alfred Askeljung nyvald ordförande för Centerstudenter och Kristin Öster, ordf i Saco Studentråd om starkare internationalisering av utbildningen. Alfred gjorde ett utmärkt jobb på landstingskansliet och har en god politisk erfarenhet med sig.Sänk trösklarna för tredjelandsstudenter att komma till Sverige, skriver  debattörerna. Det har jag drivit i Mälardalsrådet och faktiskt fått igenom i en skrivelse till förra regeringen. Bra Alfred.

En enkel Kickoff är ett bra sätt att starta en ny termin och det visade både Centerns kickoff i landstinget och Alliansens kickoff på Björkvik på Värmdö.
Mingel eller enkla träffar där alla kan träffa alla och lyssna och ta upp aktuella frågor inför höstens politiska arbete. Bra på båda ställena.
För övrigt blir det nu lite inre tjänst och genomgång av post och handlingar som jag inte hunnit läsa, lite mat till Morris som jamar här bakom och lite bad naturligtvis.

Inga kommentarer: