fredag 14 augusti 2015

Inte så många kommentarer på Moderaternas förslag om "förstajobbet-anställningen. Men DN är modest positiva. dn.se/ledaren
Lite förvånande kanske att det inte är fler kommentarer på Moderaternas utspel i går om förstajobbet-anställningen. Det var ett tag sedan M tog upp något större, men AKB flaggade ju för detta redan i Almedalen. Lite nytt är i alla fall att arbetsgivare och anställd själva bestämmer, utan avtal mellan arbetsmarknadsparterna, om hur arbetet ska kompletteras med utbildning. Vad säger parterna om det? Bra om man hängde på så att reglerna blir så få som möjligt.

Forskningsinstitutet mot rasism, Segerstedtinstitutets verksamhet, invigs i dag men hundratals forskare deltar inte. dn.se/debatt.
Det är för mycket kopplat till dagens politik, om jag förstod artikeln rätt, eller vad betyder denna formulering  Fokus på bekämpning av våldsbejakande extremism "innebär att universitet underordnas en politisk diskurs som utgår från enskilda riksdagspartiers agendor....högst problematiskt...om politiskt oberoende....och kritiskt tänkande." Ja, kanske, men lite svårtytt.

Bra att Centern nu reagerar på mjölkböndernas svåra situation med stödköp. Det är en extraordinär situaution och något måste göras.
Ungefär så säger också Eskil Erlandsson i sin kommentar i går.Också han säger att det egentligen inte är politikens uppgift att ingripa, men om alternativet är att bli av med mjölkproduktion, så ....
För övrigt kommer Stoffe och Linda ut i kväll och äter lite fjällfisk. Det blir gott och trevligt.

Inga kommentarer: