måndag 24 augusti 2015

Mycket positivt och viktigt att få en gemensam artikel om företag, jobb och klimat från tre viktiga organisationer som LRF, LO  och Svenskt näringsliv
Och det är ledarna i organisationerna som skriver, Helena Jonsson, LRF, Karl-Petter Thorvaldsson, LO och Carola Lemne, svenskt näringsliv. De svenska företagen ska gå före med effektiv produktion och klimatsmarta produkter och tjänster för att minska de globala utsläppen. Sverige ska driva på för ett globalt klimatavtal och föregå med egna goda exempel. En sådan satsning ger också jobb och vi slår två flugor i en smäll. Centern har redan tagit upp dessa samband och bör fortsätta göra det. Kommer kanske i Annies tal i Hagaparken i morgon.

Visst, det var ett bra sommartal av Björklund, med betoning på sommar.
De konkreta tio förslagen om fler bostäder kom redan i går, Men i övrigt ... Vem vill inte ha en sansad och nyanserad debatt om integrationen...och ökad rörlighet för varor och tjänster...det är väl huvudskälet till samarbetet i EU...
Björklund har bestämt sig. Han satsar på 2018 och han blir omvald i höst. Men det är tre år dit...Räcker det att  "ge liberala svar på frågeställningar andra ryggar undan för." Det var hans avslutning. Han sa inget om Nato, kärnkraft och euro är det förnyelsen....? Bra i så fall, men jag hörde inte allt.

Nu ropas det på lagstiftning mot mobbning på nätsajter. Men Nej, säger jag. Det är attityderna, relationerna och beteendena vi ska påverka.
Här är det bara att ge kulturminister Alice Bah Kunkhe rätt när hon tar upp frågan om nätsajten Ask.fm. Det går inte att lagstifta mot alla dumheter som sägs och skrivs. Ett sådant samhälle vill ingen ha. Det är hur vi behandlar varandra vi skapar ett bra samhälle och det måste vi göra tidigt i förskolan,skolan, idrottsrörelsen och det övriga civilsamhället.
För övrigt hade vi en mycket trevlig eftermiddag och kväll i går Sonja, jag och Inger  med båt till Fjäderholmarna och god middag i solnedgången. Roligt.


Inga kommentarer: