onsdag 26 augusti 2015

Nu kommer regeringens jobb, skola och klimatpaket, saftigt, men är det 10 miljarder eller 10 miljarder per år. Oklart i dn.se/debatt
Visst, det är ett saftigt miljardpaket från regeringen där V också är med. Men är det 10 miljarder om året som det står i artikeln eller 10 miljarder totalt som det står i rubriken? Och den miljard om året som ska satsas på förbättringar av bostäder i miljonprogramsområdena, är den med där?

Nu krävs "tuffa prioriteringar" skriver finansministrarna  Magdalena Andersson och Per Bolund
på DN debatt. Bostäder, infrastruktur, aktiv näringspolitik, kunskap, matchning, klimat. Man täcker in alla centrala politikområden.Det här är regeringens tunga budget när man nu får lägga en egen. Arbetslösheten ska falla till 6,2 procent 2018, , men räcker det till EU:s lägsta arbetslöshet...?

Annie och Centern fick god kritik i går där skolan dominerade kommentarerna eftersom vi inte hörts så mycket på det området tidigare.
Grunden för fler jobb är en bra utbildning. Fyraårigt yrkesgymnasium , två år teori och två år praktik på företag.Bra och därtill en renodlad lärlingsutbildning efter den mycket lyckosamma tyska modellen..

Och i dag kom förslag på "böter" för kommuner som inte tar sitt ansvar och tar emot flyktingar efter storlek och tidigare insatser. Och kommunerna ska ta över flyktingboendet.
Det kommer säkert att möte kritik, men det visar allvaret och ambitionen att alla måste ställa upp. Att decentralisera flyktingboendet från Migrationsverket till kommunerna är ett mycket bra förslag som borde gjorts för länge sedan.
För övrigt blir det nu Socialnämnd i dag där de ökande underskotten i nämnden på 13 miljoner är en tung fråga.


Inga kommentarer: