lördag 22 augusti 2015

Det blir nästan lite tjatigt att blogga om Grekland men det nya partiet som brutit sig ut från Tsipras parti Syriza ställer till nya problem.
Det händer ju saker varje dag som förändrar läget. Nu finns det nya partiet inför valet den 20 september och ingen vet vad som händer nu. Möjligen kan man säga om det bara gäller siffror att de 25 från Syriza som gått över till "folklig enighet" är färre än de 43 som röstade mot Tsipras om överenskommelsen. Kanske får han stöd från medelgreken och kan rida ut regeringsstormen, men han har ju euro och EU-stormen kvar ....som inte bara gäller Grekland utan hela EUropa.

Finansminister Peter Hultqvist vill stärka försvarsbanden med USA på fem områden. Det är annat än Olof Palme det....
Stridskrafter ska kunna fungera bättre tillsammans, mer materielsamarbete, gemensamma övningar, forskningssamarbete, internationella satsningar. Där är de fem områdena. Inget fel i detta,särskilt som flera av dem också handlar om samarbete med Norge. Nato-ivrarna kanske tycker att det räcker....

Förvånansvärt lite om integration och migration i S-budgeten så långt. Men skattehöjningar på 20-25 miljarder ser det ut att bli.
Oppositionen kritiserar också regeringen för att inte tala om hur kostnaderna för sjukförsäkring och migration ska hanteras. Det frågar Ulf Kristersson, M, Erik Ullenhag, Fp liksom Centerns Martin Ådal. Alla efterlyser sänkta trösklar in på arbetsmarknaden. Ja, men det är investeringar i bostäder, trafik, miljö, eneri och klimat som ger de nya jobben.
För övrigt så har vår nya katt Morris, som bara är 12 veckor, nu smitit ut och vi är ute och ropar, men han kommer säkert, vi har ju så god fisk....Inga kommentarer: