lördag 28 november 2015

Åldersbestämning i flyktingranskningen påminner för mycket om granskningen av människor om de var arier eller inte...sluta med det.
Det finns många utmanande förslag i regeringens, S och Mp:s nya flyktingpolitik. Ett av de mest utmanande är förslaget om medicinsk åldersbestämning av flyktingbarn. De ska granskas för att om de är äldre och myndiga kan de avvisas. Det är ingen bra metod att försöka fastställa åldern med medicinska undersökningar på händer och tänder. Det påminner om hur vi delade in människor i arier, judar, samer, eskimåer och indianer för några generationer sedan för att ta emot de rätta och stoppa de "oäkta".

Jag tycker regeringen ska ta bort denna granskning omedelbart. Det är också vad medicinska experter säger eftersom det heller inte är tillförlitligt.

Gahrton i dn.se/debatt varnar S för att tvinga Mp över gränsen i flyktingpolitiken så att regeringen spricker. 
Politiken måste rättas efter verkligheten inte partiprogrammet, skriver Gahrton i DN. Visst, det finns många frågor om regeringen spricker. Blir det en humanare flyktingpolitik om S tvingas göra upp med M i stället? Nej, knappast. Om det blir regeringskris och kanske nyval, vilket parti är det som vinner mest på det? Sd bara väntar på sin chans med i dagens mätning 19 procent. Men visst är det svårt för Mp som i dag har den lägsta opinionssiffran på mycket länge. Men man har heller inte skött sina kort bra.
För övrigt åker jag nu in till Stockholmskonferensen där Centern i stad och län ska diskutera gemensamma frågor om Stockholmsregionens framtid.

Inga kommentarer: