måndag 30 november 2015

Jag börjar med det positiva. Tror att det kan bli ett riktigt bra klimatmöte i Paris. Det är fantastiskt bra med deltagandet från 195 länder och 147 stats- och regeringschefer
Det är också ett förståndigare upplägg denna gång än jämfört med Paris.Jag deltog där inom området transporter som ordförande i KOMPASS, nätverket för spårbilar, och minns hur segt förhandlingarna gick. Alla väntade på att presidenterna och statsministrarna skulle komma och lösa upp mötet, men det,blev tvärtom. Det blev ingen uppgörelse..

Nu inleder stats- och regeringscheferna och nu har länderna själva bundit sig vid åtaganden i stället för med tvång.
Världen behöver en positiv utgång av Paris. Det är fem år till nåsta stora klimatmöte.

Låt inte Turkiet lura EU med en flyktinguppgörelse där Turkiet ska behålla flyktingar för att Europa ska avlastas och få betalt för det.
Risken är stor att Turkiet får fria händer att fortsätta med krig mot kurderna, fängslade journalister, stoppad yttrandefrihet när det passar, ett rättsväsende som staten styr....
Jaa, du kan fortsätta. Och för att behålla flyktingar från Syrien får Turkiet betalt också med minst 3 mdr euro, eller 30 mdr kronor i ett första steg... och förhandlingarna om medlemskap i EU ska återupptas.

Jag tror inte ett ögonblick på Erdogan. Låt inte Erdogan lura hela EU. 
Eller som DN skriver i sin rubrik på dn.se/ledare i dag "EU får inte sälja sin själ".
För övrigt blir det nu lite inläsning inför RUFS-konferensen i Kista om nästa plan för regionens framtid.

Inga kommentarer: