söndag 29 november 2015

Tragiskt. allvarligt och provocerande mord på kurdiske människorättsadvokaten Tahir Elci i går i Dyarbakir. Turkiet är inte ett rättsäkert land med Erdogan.
Det är ett allvarligt brott mot mänskligheten att kallblodigt skjuta en framstående människorättsaktivist i huvudet under en demonstration för fred i Dyarbakir. Det är utmanande och kan få allvarliga följder i relationerna mellan Turkiet och PKK, precis om den fråga där Tahir talade om fred.  Tahir anklagades för att i en talkshow ha sagt att "PKK inte är en terrororganisation, snarare är det en väpnad politisk organisation som har ett brett stöd". Och så tror jag det är också, även om också PKK också gjort sig skyldig till övergrepp. Erdogan måste sluta attackera kurderna.

Centern står fast vid den öppna flyktingpolitiken där flyktingströmmarna ska hanteras men inte hindras.
Johanna Jönsson ska ha en eloge som centerns flyktingpolitiske talesperson. Fram med enkla jobb, lättare starta företag. Vi har ju brist på en massa yrken som byggjobbare, restaurangfolk, undersköterskor. Mottagningssystemet måste förbättras. Det är väl bättre med en lägre lön än ingen alls.Och du lär dig språket bäst med arbetskamrater. Håll inne medlemsavgiften till EU, eller delar av den om inte alla EU-länder tar emot flyktingar.

Mycket intressant artikel på dn.se/debatt , i dag om 35-timmarsvecka. Kanske inte vad jag helst skulle,vilja se men....prova. Livsbalans är bättre med rätt att arbeta olika mycket under olika skeden i livet.
Gör om arbetsrätten till ökad frihet för den enskilda att arbeta mycket när man precis gjort färdigt studierna, lite mindre när man får familj, mer när barnen växer upp och sedan successivt trappa av men kanske jobba längre.
För övrigt var det en trevlig Julsångsafton med Hemmestakören i går som alltid hos Clarre och Lena på Lillängsdal.


1 kommentar:

Anonym sa...

Erdogan måste sluta attackera kurderna.
Och PKK kan sluta attackera Turkiet.