lördag 21 november 2015

Folkpartiet går sin egen väg och vill göra upp med regeringen och S om en ny skattereform .Alliansen verkar inte vara prio ett längre för"Förnyelsen" av Fp.
Folkpartiet har alltid varit opålitligt.- Man vet aldrig säkert var partiet finns. Det saknas inte exempel i historien där Fp plötsligt ändrar kurs. 0ch  nu verkar man vara beredd att göra det igen. Någon information att tala om till övriga allianspartier tycker man heller inte behövs. Fp vill nu göra upp med regeringen om en ny skattereform -utan de andra allianspartierna.

S och Fp har gjort upp tidigare 1990.
S med finansminister Magdalena Andersson svarar "intressant" och jag förstår. Man splittrar alliansen och och sätter lite press på regereringskollegan Mp att ställa upp. Men det tror jag inte blir så svårt eftersom Fp-förslaget går ut på sänkt skatt på arbete och höjd skatt på miljöutsläpp och moms, så som Mp har drivit länge.Vänstern vill säkert inte vara med på sänkta skatter och får nog inte heller.

Upplägget med sänkt skatt på arbete och höjd skatt på miljö och konsumtion är inte dumt. Inte heller samarbete över blockgränsen.
Björklund säger att han "tycker att alla partier ska sitta med vid förhandlingsbordet, sedan får man se...".Det är Björklund som tar initiativet, det är han som behöver det mest. Jag tycker centern ska samarbeta. vi är ett samarbetsparti men vi ska inför förhandlingarna tala om hur vårt förslag till skattereform ser ut så att det tydligt når ut till medborgarna och väljarna inför valet 2018 då reformen sannolikt har spikats i riksdagen. Vi vinner på det. Svenska folket vinner på det.
För övrigt var det en mycket hedrande avtacknings"fest", i går i stadshuset på Lidingö när Kent Ivarsson efter 25 som gruppledare nu lämnar över och mer ägnar sig åt sjukvård och regionplanering i landstinget.Tack Kent,

Inga kommentarer: