torsdag 5 november 2015

Aung San Suu Kyi är en framgång för demokratin i Burma och hon ser också ut att vinna valet på sändag efter en politisk kamp sedan barnsben med 14 års husarrest.
Men jag litar inte ett ögonblick på  den militärstödda regeringen som haft maken i princip sedan 1948 då Burma blev fritt från Storbritannien., Jag var med i EU-parlamentet 1996 när hon fick Parlamentets fredspris. Det är en fantastisk person. Seger till slut...

Bra initiativ av Sverige och Åsa Romsson inför Pariskonferensen om klimatet att visa upp företag som lyckats minska utsläppen under parollen "Fossilfritt Sverige".
Svenska företag som ABB, Preem, H&M,liksom 4:e AP-fonden med 300 miljarder kronor som satsas på företag med små utsläpp får tala om hur de arbetat. Det är ett bra sätt att visa att det går att minska växthusgaserna som inspirerar andra..

Och EU:s ordförande polacken Donald Tusk stöder Sveriges begäran att omfördela flyktingar från  Sverige till andra länder som tar emot mindre.
Bra, och det är inget att skämmas för, säger jag. Tyskland och Sverige har kommit till ett läge där länderna måste få hjälp och det ställer bara krav på andra länder, vilket är hela syftet med flyktinguppgörelsen i EU.

Bra diskussion på Centerns trafikgrupp i landstinget i går om framtidens kollektivtrafik byggd på Trafikverkets framkomlighetsplan
GPS med snabb info var köerna är lägst kommer att bättre fördela trafiken över dygnet, Infartsparkeringar med bilservice, spårbilar, linbanor, elpendelbåtar med IT-service ombord och mer hemarbete var några bra förslag som kom fram
För övrigt ska jag nu in till en Guidning av Cirybanan med landstingsgruppen och sedan blir det en debatt om Nato i kväll.1 kommentar:

Anonym sa...

Aung San Suu Kyi har under hela valkampanjen påmint om hur viktigt
det är att alla röstar för att Burma ska fortsätta en demokratisk väg.

Men Rohingya får väl inte rösta så vad är det för demokrati hon står för?
Vad omfattar "alla" för henne?

"Not one of the NLD's 1,151 candidates standing for regional and national
is Muslim, despite there being around five million Muslims - or between
4 and 10 percent of the population - in the country."
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2015/10/myanmar-muslim-free-election-151024182312301.html