måndag 2 november 2015

Tragisk, farlig och oförklarlig utgång av valet i Turkiet. Är det verkligen inte fusk? Hur kan Erdogan efter så många övergrepp på kurder, journalister och domare få egen majoritet?
Ja, det är inte lätt att förstå, om det inte är valfusk någonstans. Men Erdogan släpper inte in några valkontrollanter...AKP får 49 procent av rösterna och 316 av 550 mandat i det turkiska parlamentet.
Nu blir det ännu hårdare för, oppositionella partier, domare, tidningar och enskilda journalister. Och så ska Erdogan få 10-tals miljarder från EU för att stoppa, flyktingar från att fly till Europa....

Positivt var i alla fall att det prokurdiska och mer självständiga partiet HDP tog sig över 10-procentsstpärren och fick 10,7 procent, men tappade ändå en miljon röster, något som är omöjligt att förklara. Skulle kurder som Erdogan sänder den turkiska armén emot ha lämnat sitt eget parti? Nej. Det är något som inte stämmer. Eller har Erdogans militära attacker och skrämseltaktik mot kurderna. lyckats?

Oacceptabla ryska flygprovoceringar vid svenska gränsen mot Blekinge i somras och då går Fp-Björklund genast ut och kräver Nato.medlemskap igen. Det är ingen lösning. Det bara ökar spänningarna.
Björklund har vid sidan om skolan tre ben, Nato, EMU och kärnkraft. EMU, talar inte ens han om längre efter det totala, haveriet i Grekland och andra länder. Kärnkraften håller på att avveckla sig själv och då återstår Nato som växer fram som en stor fråga, där centern obegripligt nog ställde sig bakom ett medlemskap på stämman i september.Neutraliteten och alliansfriheten har hållit oss utanför krig i 200 år .Varför ska vi ändra på det? Svara Björklund och andra Nato-anhängare.
För övrigt åker jag nu in till kommunen på några småärenden inför socialnämnden på onsdag

Inga kommentarer: