söndag 22 november 2015

Jessica Stern, en av de främsta experterna på terrorism, talar om hur vi bekämpar den. Ingen lösning är möjlig förrän vi får slut på kriget i Syrien.
Det är enkelt att säga, men svårt att nå. Nu pågår förhandlingar mellan USA, Frankrike och Ryssland som kanske kan leda till något. Men Assad måste bort.

Det är bara ett brett internationellt samarbete som kan stoppa terrorn,
eller minska den. Det samarbetet måste inkludera  sunnimuslimska länder eftersom IS är sunnitiskt. Infrastrukturen måste förstöras militärt i IS-kontrollerade områden, säger JS. Vi får inte låta oss provoceras är en annan viktig linje för att inte ge terrorn segrar. Övervakning och underrättelse är viktigt för att hindra attacker.
Hon glömmer det förebyggande arbetet bland alla de muslimer som är emot IS, och i skolor, på arbetsplatser och i familjer där man kan se radikalisering växa fram.

Jag vill lägga till att det inte är minskat flyktingmottagande som löser terrorproblemen. Visst, det kan finnas terrorister bland flyktingarna och granskningen och kontrollen måste vara skärpt, men det öppna samhället får inte stängas, då har IS vunnit.

Heder åt Federley och Centern som nu fått en viceordförande i den liberala ALDE-gruppen i EU-parlamentet.
Det är roligt för både Fredrick och Centern som parti. Det ger också stärkta möjligheter att driva centerfrågor i EU-parlamentet, miljö, klimat, öppenhet,stärkt samarbete men med mindre av statsbygge.
För övrigt hade vi ett trevligt födelsekalas för Sonja i går med Micke, Åsa, Stoffe Linda, Emma, Sara, Hanna, jag och vovven Smilla och katten Morris.

Inga kommentarer: