söndag 15 november 2015

Liberté, egalité, fraternité, Vi stödjer Frankrike i sorg och gemensam kamp.
"En krigshandling utförd av IS..." "Frankrike kommer att svara skoningslöst mot barbarerna i IS"- 
Det var  något av vad Frankrikes president Francois Hollande sa i går efter den fruktansvärda attacken motoskyldiga fransmän på teater,fotboll och på caféer.
Det är självklart, naturligt och helt rätt att presidenten i det land som attackerats talar om vad han känner och säger vad som måste göras. Det gjorde USA:s president, Busch, också  efter 11 september också. Men det blev inte så framgångsrikt med militära motattacker. Det drog ut på tiden, det drog ut p .....

Sådana behövs naturligtvis, du måste ju, möta våldet, men för att komma åt orsaken, inte bara symptomen måste vi gå djupare. 
Det handlar då om politiska insatser, gemensamma sådana från världens stater. FN, som tappat alldeles för mycket i kraft, måste engageras nu. I går skrev jag att FN:s säkerhetsråd måste inkallas, NU, och det borde alltså vara gjort men så är det inte. Gör det. Om det är någon gång ett säkerhetsråd omedelbart ska inkallas så är det väl nu för att säkra säkerheten... När 100-tals människor dött och IS som dödat dem säger " Frankrike kommer att stå kvar i toppen av listan över över mål så länge de deltar i korståget."

Låt inte fler terrordåd explodera och döda.Sverige har ett stort förtroende och kan ta ett initiativ.

 Vill ändå komma med en svensk inrikes synpunkt och ett stort Grattis till Stefan Bergsström i Sundbyberg
som nu drivit på för en ny majoritet i  staden som räddar Kymlinge från exploatering och tar fram en spårbilsstudie för modern miljövänlig transportteknik i Sundbyberg.
För övrigt blir det inre tjänst i dag och lite förberedelser inför miljömålsberedningen.

Inga kommentarer: