torsdag 26 november 2015

Tragiskt och illa att regeringen lämnar walk over i flyktingpolitiken. Det är 180 grader bara inom några månader. Sverige har verkligen försökt men EU har misslyckats.
Det är slutsatsen tills vidare i flyktingfrågan. Men det är bara början på en lång process. Krigen är det som orsakar att människor flyr från sina hem och söker trygghet och säkerhet i andra länder.

Jag vet inte om man an säga att EU har gjort vad man kunnat för att stoppa krigen heller. Tryckt på FN och säkerhetsrådet t.ex. Har man det? Nej. EU har misslyckats både att stoppa krigen som orsakar att människor flyr och misslyckats att ta hand om de människor som tvingats fly för att krigen inte kunde stoppas. Unionen har inte agerat som en union, när det verkligen behövts.

Sahlin föreslår kunskapshus som ska ta emot människor och förhindra terrordåd.. Allt som kan stoppa eller minska radikaliseringen måste nu prövas.
Jag vet inte riktigt vad förslagen går ut på men inte heller det är viktigt. Pröva och se. Men varför bara storstäderna? Ok, ta en sak i sänder. Pröva.

Fullsatt 1:a kammarsal i går på Natodebatten. Folk i kö för att komma in. Mycket stort intresse och engagemang både från podiet och övriga deltagare.  Varför ska vi gå med i Nato?
Först beröm. Kvinnor för fred, Aktionsgruppen Nej till Nato och Vänsterpartiet stod som arrangörer. Utmärkt att frågan kommer upp när världsläget nu är spänt. Sedan kritik. Varför bara Nej-sägare? Nästa gång måste det bli en debatt med både Ja. Nej och Jasså.

Hans Blix, Maj Britt Therorin och Laura Lodenius från Finlands Fredsförbund inledde. Vill du ha kärnvapen i din kommun inledde Maj Britt? Och så kan det blir om vi går med i Nato, kanske redan om vi skriver på det sk Värdlandsavtalet.
Jag, Jonas Sjöstedt, V, Valter Mutt, Mp, Gudrun Schyman, Fi deltog i debatten med Carl Tham som,moderator.
För övrigt blir det nu lite  Minnen igen...roligt


Inga kommentarer: