måndag 16 november 2015

G20- mötet blev ett Paris-möte och ett flyktingmöte. Kanske kan det komma ut något positivt av halvtimmesmötet mellan Obama och Putin. Nu krävs gemensamma insatser under FN-ledning,
Ban Ki-moon tog också upp Syrienförhandlingarna i den gamla fredsförhandlingsstaden Wien och sa att de hemska attackerna i Paris skapat "ett sällsynt tillfälle" att med diplomatiska medel få stopp på kriget i Syrien och inleda fredsförhandlingar. EU-rådets ordförande Donald Tusk vill också ha konkreta åtgärder mot IS och stopp för deras finansiering.

Sarkozy, den tidigare franske presidenten som vill komma tillbaka,
ville skjuta upp klimatmötet om några veckor i Paris. Hur dum kan man va? Det spelar bara IS i händerna och stoppar upp ett möte viktigt för hela världen. Glöm presidentvalet Sarkozy,eller tänk först.

Carl Bildt fångar in en viktig mycket viktig synpunkt. Samarbeta med den stora majoritet muslimer som tar avstånd från IS och "bygg länkar som skapar förtroenden." dn.se/debatt
Här tror jag vi har den kanske viktigaste öppningen för stopp på IS. Att få med alla muslimer i arabvärlden men också i EUropa för förhandlingar och försoning.Den islamiska konferensen OIC fördömer Paris-attackerna och vill ha gemensamma åtgärder mot terrorismen. Precis så. Ta vara på det. Lyssna på generalsekreteraren Iyad Madami.
För övrigt blir det nu lite förberedelser för landstingsmötet på onsdag och senarel styrelsemöte med Värmdöcentern.


Inga kommentarer: