måndag 23 november 2015

Det är inte Säpo som ska ha kritik det är media som lämnat ut personuppgifter och talat om terrorist innan åklagare beslutat i fallet. 
Säpo har i media och av allmänheten fått kritik för hanteringen av terrorbedömningen i Boliden. Stort pådrag, stor uppmärksamhet i hela landet. Agerandet gick för fort, underlaget för dåligt. Så frias den misstänkte och Säpo får mer kritik. Terrorjakten misslyckades. Ett lugnt omhändertagande. Mannen gjorde inget motstånd.. Säpo får sluta med terrorlarm som inte har har någon grund för sig, låter det.
Dumt, oproffsigt och okunnigt.

Veckans terrorjakt "ser ut att ha slutat i fiasko", skriver dn.se/nyheter i dagens tidning. Hur dum får man bli? 
Det är väl inget fiasko att det inte var någon terrorist, det är väl en framgång. Det är väl bara bra att upptäcka att det inte var ett terrorhot. Det kunde ju varit tvärtom? Det är väl bara bra att inte Säpos misstro är korrekt varje gång.

Folkpartiet blir Liberalerna. Björklund stärker sin ställning och får lite andrum under våren. Men stiger inte siffrorna så....
Namnbytet blev den stora frågan. Är det rätt fokus? Det får vi se så småningom. Just nu är det Björklund som har fokus...på sig. Beslutet om en skattereform med sänkt katt på arbete och höjd skatt på miljöförstöring, konsumtion och bostäder kan bli riktigt bra. Centern bör tala om för Björklund att vi vill vara med i förhandlingarna. Han har ju inbjudit också. Gör det.
För övrigt ska jag nu förbereda lite inför debatten om Nato på onsdag i riksdagen.


Inga kommentarer: