torsdag 11 februari 2016

Är det någon som kan hålla ordning på vad alla jobben heter som ska få fler i arbete. Nu senast "startjobb" från Liberalerna presenterat i dn.se/debatt.
Nu kommer också Liberalerna med ett förslag på hur fler ska få jobb med "lägre lön". Det är partiledaren Jan Björklund och den ekonomisk-politiske talespersonen Erik Ullenhag som föreslår startjobben. De ska ge en lön på 14-16000 kr i månaden, ha lägre inkomstskatt och vara befriade från arbetsgivaravgifter. Det blir en kostnad på hälften av ett "vanligt" jobb för arbetsgivaren. Startjobben ska "komplettera" kollektivavtalen står det i artikeln.

Men det ska bara införas om fack och arbetsgivare inte klarar att sänka trösklarna till arbetsmarknaden.
Det är minst sagt oklart vad detta betyder. Ett nytt namn och ett nytt förslag som ingen vet hur det kommer att slå.

Vad hände med socialdemokraternas stora satsning på traineejobb i valrörelsen 2014. Någon?
S lovade 32 000 nya jobb till unga med traineesatsningen. Hur många blev det? Det blev totalfiasko och ett 70-tal jobb...

Spänningen ökar i Mp inför ungdomsförbundets kongress nu i helgen och Mp:s kongress den 13-15 maj. Ska Mp stanna eller lämna regeringen. Frågan om ytterligare skärpt migrationspolitik blir avgörande.
Flera av kandidaterna som språkrör för Grön ungdom vill hoppa av regeringen om migrationspolitiken skärps ytterligare som flera i S talat om. En kandidat vill,hoppar av redan nu.Det kan bli kämpigt för Fridolin-Romsson för att inte tala om Löfven. Någon som vill gissa?

Inga kommentarer: