måndag 29 februari 2016

Vad sker i USA med en presidentkandidat som får stöd av Ku Klux Klan och Vit makt rörelsen och kan bli amerikansk president.
Ja, det var morgonens stora nyhet från det amerikanska valet. Trump fick frågan tre gånger av reportern om han tog avstånd från Ku klux Klan och svarade att han inte vet vilka de är. Känner dom inte, vet inte vad dom står för, tänker inte ta,avstånd från någor jag inte vet vad det är.

Vad är det för land som har presidentval i november?
Vad är det för personer som ställer upp i presidentvalet som kan öka sina opinionssiffror efter en massa idiotuttalande och nedsättande kommentarer om svarta, afroamerikaner, latinoamerikaner, muslimer - ja miljoner andra människor? Och vad är det för människor som i opinionsmätningarna stödjer honom så han kan fortsätta. Han kan bli vald. Han kan bli,vald.

EU faller sönder inifrån. Medlemsländerna är inte solidariska med varandra, bara med sig själva. Någon gemensam unionssolidaritet finns inte.
Det är precis vad som nu sker i EU. Om det är ett underligt val i USA så är det en tragisk scen som spelas upp i EUropa varje dag. Att göra dumma och hatiska uttalanden är, en sak men att inte hjälpa folk på flykt är ännu värre, om det nu går att jämföra.

Och i Sverige har vi nyss gått igenom Palmemordet igen  och jag blev särskilt tagen när jag på TV i går såg dåvarande SSU-ordföranden Anna Lindh i hålla tal för Palme vid begravningen i mars 1986
Anna Lind....mördad 2003.... Vad är det för värld...?

Inga kommentarer: