lördag 13 februari 2016

Nytt fredsavtal om Syrien, vet inte vilket i ordningen. Tror inte på det här heller. Ryssland fortsätter att bomba och al Assad säger att han ska vinna kriget militärt.
Bättre än ingenting kan man väl säga. Men vem tror på detta fredsavtal när vi har 3-4 tidigare som bara har blivit på papperet. Visst, USA och Ryssland har skrivit på och 17 länder, men så har det varit frörut också. Putin bombar och Lavrov fredsförhandlar. Vem tror att vapnen ska tystna inom en vecka?

Här har det varit lögner, dubbla, eller tredubbla budskap, 
tiotalet inblandade i striderna och i fredssamtalen men inte al Assad som är orsak till alltsammans med 250 000 som han  dödat av sin egen befolkning. Nej, al Assad måste bort, det är det enda som kan skapa en förhandling mot eld upphör och fred.

Måste ändå säga att miljöpartisterna har varit tålmodiga med S-regeringen trots att det helt gått emot vad Mp står för.Men nu kommer nya åtstramningar mot flyktingar. Klarar man det?
Regeringen har ett förslag som ska ut på remiss. Tillfälliga uppehållstillstånd ska bli huvudregel och det ska bli svårare med familjeåterförening och anhöriginvandring. Syftet är att färre flyktingar ska in i Sverige, säger migrationsminister Morgan Johansson, öppet.

Men det som räddar kvar regeringen är alternativet med en uppgörelse mellan moderaterna och Sverigedemokraterna i en ny regering som blir ännu hårdare.
Och det verkar vara detta som miljöpartisterna ute i landet håller sig till när de ändå anser att partiet ska sitta kvar i regeringen. Hur länge...?

Inga kommentarer: