torsdag 25 februari 2016

Det är inte ofta jag hurrar för Margot Wallström men hennes Nej till medlemskap i Nato är glasklart. Vi ska slå vakt om den militära alliansfriheten.
Det var vad utrikesminister Margot Wallström sa i går i utrikesdebatten i riksdagen. Vi ska inte låta Ryssland skrämma in oss in i Nato som ytterligare ökar spänningen rund Östersjön. Alliansfriheten har hållit oss utanför krig i 200 år. De som vill ändra på det måste ha mycket tunga argument om de ska slå de 200 åren....Vilka? Någon?

Sverige ska fortsätta att samarbeta med andra länder och organisationer som Finland, övriga Nooden, Baltikum, OSSE, FN, EU  men vi ska göra det som alliansritt land. Sverige ska inte ta emot några kärnvapen på sitt territorium, som blir,risken med Värdlandsavtalet.
Sveriges neutralitet, alliansfrihet och nej till kärnvapen har varit ett varumärke som visat sig vara starkt för att undvika att dras in i krig och konflikter. Fortsätta med det . Värdlandsavtalet öppnar för natostyrkor på svensk territorium, kanske också kärnvapen. Är det något som provocerar ett Ryssland så är det väl detta. Centern ska stå fast vid Karin Söders långa kamp mot kärnvapen.

Jag trodde Kina var på väg mot mer öppenhet men nu vill Xi Jinping ha mera makt över media och det gått åt andra hållet. Tragiskt.
I dagens moderna, globala och digitala värld finns det en president som kliver in på tre tidningsredaktioner i sitt eget land och säger till journalisterna att "Ni jobbar för kommunistpartiet. Ställ in er i ledet säger han. Och detta sker i världen den 25 februari 2016. Man gråter.

Inga kommentarer: