fredag 19 februari 2016

Nytt svårt läge i förhandlingarna Storbritannien- EU om det nya avtalet. För långa perioder utanför välfärdssystemet försvårar en uppgörelse.
Precis när jag skriver detta är det en timme kvar tills förhandlingarna med EU-ledarna återupptas om avtalet. Den svåraste punkten i förhandlingarna är den om EU-medborgare som arbetar i Storbritannien. Om inflyttningen är så stor att välfärdssystemet inte klarar av det ska landet i fråga kunna stoppa eller sänka bidrag.

Och härs kommer nyheten. För några dagar sedan handlade det om inskränkningar i välfärden under fyra år.
Nu har detta utökats till sju år med möjlighet till förlängning i två perioder med tre år vardera, alltså 13 år. Helt nytt, mycket längre och svårt att förstå. Hela tanken bygger på att man tillfälligt ska kunna stoppa eller sänka bidrag. Att ha en period på upp till 13 år när det kan ske är väl inte tillfälligt?

En uppgörelse måste komma till stånd, allt annat vore ett haveri för EU-samarbetet.
EU-rådets ordförande Donald Tusk har förklarat att blir det ingen uppgörelse i dag klockan elva så fortsätter förhandlingarna hela helgen "Detta är ett bära eller brista - toppmöte" har han tydligen sagt,

Tragiskt att Erdogan och Turkiet skyller bombdådet på kurderna utan att ha något säkert underlag.
Nu ska han hämnas och detta utan att han vet om han hämnas på de som är ansvariga. Erdogan är en fara för freden i hela Europa.

Inga kommentarer: