onsdag 24 februari 2016

Löfven var tvungen att göra något för att försöka stärka regeringen och S-förtroendet och nu blev det Ylva Johansson som förtäckt integrationsminister.  - men vad säger Mp?
Något var väntat från regeringen om regeringsombildning eller något annat. Att avskeda ministrar och tillsätta nya skapar alltid konvulsioner. Att höja upp en som redan är minister tyckte Löfven var lättare. Kanske? Men ska Ylva Johansson ta initiativ på två Mp-ministrars områden som  utbildning och bostäder kan det bli problem. eller troligare, de blir problem, S och Mp.

Men jag blir trött på politikerpratet i morgonekot,
"säkerställa" 10 gånger, "helhetsssyn" nio gånger och " gör Sverige starkare" åtta gånger..., säger Ylva. Men det är skitsaker. Nu får vi se om det blir prat eller resultat.

Nu ska jag berömma Margot Wallström som står upp för nej till kärnvapen på svensk mark och vill ha ett "klarläggande" i värdlandsavtalet.
Vad säger Löfven om detta? Vad säger Centern? Skav i stå fast vid Karin Söders glasklara nej till kärnvapen eller ska vi glömma henne så snabbt...?

Och visst vore det bra om kommunerna kan anställa poliser. Det går aldrig att få en lokal prägel på polisarbetet uppifrån.
Centralstyrningen av polisen med den nya reformen har skapat problem. Ta de kraftigt ökande stölderna i Hemmesta under hösten som ett exempel. Här skulle vi ha behövt lokala polisinsatser direkt. Ett antal flexibla polisresurser i regionen skulle kunna vara ett alternativ..

Inga kommentarer: