söndag 14 februari 2016

Säkerhetskonferensen i Munchen har inte ökat säkerheten, men den har talat om hur skör den är och Ryssland får ta på sig huvudansvaret.
Det är tragiskt och allvarligt att se hur Ryssland "skiter i" vilka uppgörelser de går med på och vilka dokument de skriver under om fred i Ukraina eller nu i Syrien. "Det är ett ryskt mönster att acceptera eld upphör,men sedan ändå fortsätta striderna, eftersom USA och AU inte protesterar särskilt kraftfullt", skriver Michael Winiarski i dn.se/Fokus. Så.modellen är framgångsrik för Moskva. Putin sänder bombplan och Lavrov skriver under fredsplaner. Vad har Ryssland för moral?

Mp:s ungdomsförbund väljer nya språkrör som vill avskaffa de tillfälliga uppehålltillstånden, men det säger Mp-ledningen nej till.
Och vad kommer ut av detta som jag skrev om redan i går? Ingen vet, men någon möjlighet att ändra på de beslut om tillfällig uppehållstillstånd som nu gäller finns inte förrän efter 2018, säger partisekreteraren Anders Wallner. Här vinner partistyrelsen. men hur länge och till vilket pris för både Mp och flyktingarna.

I går var Sonja och jag på Filmstaden Söder och såg "En man som heter Ove". Den var mer sentimental än roligt, men det är en bra film.
Visst, den är värd sina goda recensioner. Lassgård är bra som vanligt och upplägget också där man går tillbaka i Oves liv och försöker förklara hur han blev när han blev äldre. Intressant också att filmen har två handlingar som beskriver dagspolitiken, vinster i välfärden och flyktingfrågan. Mer säger jag inte...ha.

Inga kommentarer: