tisdag 2 februari 2016

Fantastisk framgång för Aung San Suu Kyis parti i Burma. En demokratisk regering har inte funnits på femtio år.
Nu är möjligheten stor att militären inser att  det behövs en ny demokratisk ledare och att det kan bli ASSK. Man blir glad inombords. Jag minns när vi delade ut EU-parlamentets fredspris till henne för över 20 år sedan då hon kommit ut efter 15 års husarrest. Hon måste vara urstark.

Det nordiska samarbetet måste stärkas och den fria rörligheten och passunionen upprätthållas. Ett samarbete kring flyktingpolitiken borde vara naturligt.
Så kan det också bli om de nordiska samordningsministrarna kommer överens i morgon. Vi måste visa nu i Norden att de olika "lösningarna" med gräns- och id-kontroller inte splittrat det nordiska samarbetet.

Vi gör mycket i landstinget för att stärka äldresjukvården som är viktigt eftersom antalet äldre mellan 70-79 år ökar med 50% på tio år.
När nya karolinska sjukhuset, NKS öppnar i höst ska all högspecialiserad vård knytas till NKS. Annan vård ska ut till sjukhus och vårdcentraler i länet. Behovet av geriatrisk vård kommer att öka med det dubbla på tio år och Alliansen inför nu vårdval också inom geriatriken. Hemsjukvård och och även avancerad sjukvård i hemmet byggs ut.
Det sa också Ella Bohlin (kd) barn- och äldrelandstingsråd på pensionärsrådets möte i landstinget i går.
För övrigt blir det nu lite läsning inför landstingsgruppens årsmöte i kväll och Socialnämnden i morgon.

Inga kommentarer: