lördag 6 februari 2016

Så är det då sista dagen på Centerns kommundagar. Den goda stämningen håller i sig med en härlig bankettfest i går med musik, sång och dans. Det är vi också bra på.

Annie höll ett ideologiskt tal om trygghet, öppenhet, säkerhet och decentralisering Vi står fast vid vår öppna och medmänskliga hållning i asyl och flyktingfrågan. Jag deltog i två seminarier. Ett om "Grönare och socialt hållbara städer och tätorter" med många bra inlägg från hel landet. Jag tog upp spårbilar, linbanor, pendelbåtar för trafiken. Det andra handlade  om "Nya lösningar för bättre integration och fler bostäder".

Det står 13 000 fritidshus tomma 50 veckor om året i Värmdö
och det ser likadant ut i och kring många andra städer. Visst, skulle vi kunna nyttja dem till studenter och invandrare. Frågan om säkerhet borde gå att lösa med en statlig garantiförsäkring. Gör också som norrmännen ställ krav på att bygga en liten bottenlägenhet när nya villor byggs som kan användas av studenter, ensamboende, flyktingar och äldre. Det skulle också ge en inkomst till den som hyr ut.
För övrigt ar det en som alltid trevlig bankett med sång.musik och dans i går kväll och nu blir det några nya seminarier och hemgång med tåg 14.15. Roligt.

Inga kommentarer: