fredag 26 februari 2016

Kan det verkligen bli vapenvila i Syrien efter fem års fruktansvärt krig. Jag hoppas men...
Det ska blivapenvila i dag om avtalet mellan Ryssland, USA och ett antal ytterligare parter hålls. Jag tvivlar, men hoppas jag har fel. Det finns alldeles för många, bisatser från undertecknarna. Assad och Syriens regeringsarmé säger att de accepterar vapenvilan men tänker fortsätta med,"terrorbekämpande insatser". De har ju sagt att alla man slåss mot är terrorister, så då betyder vapenvilan ingenting.

 IS omfattas inte. inte al-Nusra fronten heller.
Turkiet betraktar YPK, den syrienkurdiska milisen som terrorister, YPG ska försvara sig, säger man. Turkiet tänker fortsätta skjuta mot kurderna. Ryssland får nog anses allmänt opålitliga, som tidigare. Saudiarabien hotar gå in med marktrupper mot IS.
Tror du fortfarande? Då har du en stark tro och jag hoppas du har rätt.

Visst kan sänkt moms på reparationer av cyklar, skor och kläder ge nya jobb som Mp föreslår men nu kommer allas blickar att riktas mot Ylva Johansson.
Med det uppdrag hon fått blir det också hon som får ta emot applåderna om det blir fler jobb och kritiken om ingenting händer. Hon har ju lovat resultat. Tiden får utvisa om det blir prat eller resultat.

En liten fråga efter DN/ipsos mätningen
Hur länge klarar Kd att ligga under fyra procentsspärren. Detta är den nionde mätningen sedan Ebba Bush Thoor tillträdde,?

Inga kommentarer: