lördag 7 maj 2016

100 procent säkert att Gustav Fridolin och Åsa Romson återväljs på fredag som språkrör i Miljöpartiet.
Jag får väl säga om inget sensationellt inträffar och det tror jag inte att det gör. "Enligt källor till SVT vill valberedningen peta både Romson och Fridolin" kunde vi höra i går och kan vi läsa vi läsa och höra i media i dag på morgonen. Mp:s kommunikationschef som också är presskontakt för valberedningen säger att det är rena spekulationer. Så vem skulle Du tro på. Den person som ringt till SVT och sagt något som han hört från någon som talat med någon som hade kontakt med..Eller valberedningens presskontakt.

Det finns väldigt många skäl och argument för att Romson och Fridolin blir kvar som språkrör.
Ett är att det inte finns några som ställer upp mot dem bara de muttrar om att gärna stannar kvar och det gör de verkligen, Inte minst Gustav Fridolin i TV4 i morse där han tydligt meddelade detta. Han tog sin son som i går fyllde ett år som exempel och sa att det är för honom jag vill skapa en framtid och då är det miljöpolitiken det handlar om och det är den vi ska prioritera i omstarten.

Att byta språkrör, eller i praktiken avsätta dem, skulle ju också visa att Mp inte är något regeringsdugligt parti och...
det är ju detta man vill visa och hoppas på att få visa bättre den andra halvan av mandatperioden. Fridolin och Romson är i mina ögon två bra företrädare för Miljöpartiet. Att byta till två andra - bara ett språkrör kan inte bytas ut, då är man inget feministiskt parti längre - det fokuserar på ett misslyckande som ställer ännu högre krav på Mp fram till valet. Det blir inte lätt för Isabella Lövin och Per Bolund och de verkligen skulle bli så. och det blir det inte.
För övrigt ska jag nu ge Morris lite mat och det är rostbiffen som kommer överst...bortskämda katt. 

Inga kommentarer: