onsdag 11 maj 2016

Striden är inte över i Miljöpartiet. Flyktingfrågan med amnestikrav, Vattenfall och brunkolet och nysatsningen med hårdare tryck på socialdemokraterna blir huvudteman på kongressen.
Det blir framförallt en test på hur de nya språkrören handlar inför kongressen. Språkrören väljs ju först när kongressen öppnar och sedan kommer alla debatter.Jag har lite sympati själv för amnesti till de flyktingar som  flydde till Sverige innan gränskontrollerna och kom hit under andra förutsättningar.

Men det är inge lätt process.
Var ska gränsen dras? Vilket datum? När kom de? Och asylprövningen måste ju ske i alla fall, dvs om man har asylskäl för att stanna. Det blir en riktig test för Isabella Löfvin som redan i dagens media säger blankt nej till amnesti. Kongressen kan gärna inte fälla henne efter 10 minuter som språkrör...Eller? Det är ju Mp-kongress.

Gahrton och Wetterstrand tycker S har visat Mp för lite respekt och borde ha släppt fram fler Mp-förslag.dn.se/debatt.
Mp har fått göra massor med eftergifter på Förbifart, Bromma, brunkol mm men S har inte visat Mp någon respekt för de frågor de driver och är det bara Mp som ska göra eftergifter. Visst, säger de Mp är det mindre partiet, men ska två partier kunna samverka i en regering måste båda kompromissa.
Låt brunkolet stanna i marken, skapa en grön investeringsbank, när ska flyktingpolitiken bli normal?...är några förslag och frågor från de "gamla" språkrören. Kongressen blir inte ointressant....

Alliansen och Mp
Höj priset på SL-kortet med 40 kronor, minska zonkrånglet och inför enhetstaxa med 30 kronor för enkelresa och 20 kr för för reducerat pris och inga nya neddragningar i trafiken, Se där en riktigt bra uppgörelse i landstinget som vi också applåderade på trafikgruppen i landstinget i går kväll.

Inga kommentarer: