söndag 15 maj 2016

Först ska jag gratulera Ukraina till segern i Eurovision Song Cntest. En bra sång, en bra musik och inte minst en bra och aktuell text. Folk både lyssnar och tänker.
Sången 1944 syftar på Stalins deportering av Krimtartarer i slutet av kriget där tusentals tvingades från Krim och tusentals dog av umbäranden och avrättningar. Det påminner om situationen i dag där Putin olagligt annekterat Krim och driver en liknande förvisningspolitik mot Krimtartarerna.

Många vill kanske att Eurovision Song Contest ska vara en opolitisk kulturfestival där vi inte ska diskutera politik, men här är det låtskrivaren och Jamala som sjunger som gör oss upp-
märksam på händelserna 1944 och också på vad som händer i dag.

Mp-ledningen på reträtt för att förhindra uppror på kongressen. Dagens opinionssiffror med 4.1 procent för Mp visar att läget är allvarligt.
Det var reträtt efter reträtt på Mp-kongressen och de var nödvändiga för att förhindra upplopp. Mp ska verka för mer humana övergångsregler i flyktingpolitiken, exempelvis för barn, när den tillfälliga flyktinglagen upphör. Id-kontrollerna ska på sikt bort, men någon amnesti blev det inte. Tillfälliga uppehållstillstånd ska undantas för barnfamiljer och ensamkommande barn som ska få permanenta uppehållstillstånd.

Tycker själv att förändringarna och de mjuka kompromisserna är bra, men Mp får väl se vad S säger innan vi vet. Ska man kalla detta för kompro missar.


Inga kommentarer: