måndag 23 maj 2016

Jaga hoppas verkligen att van der Bellen vinner. En högerpopulist som Hofer i Österrike kan öppna dörren för flera andra europeiska länder och plötsligt kan kartan se helt annorlunda ut.
När detta skrivs på måndag fm vid 10.tiden väntar vi på poströsterna. Ett jämnt val på valdagen kan sluta hur som helst. Men det lutar åt Bellen som tagit in på Hofer ända sedan den första valomgången den 24 april och det handlar om över femton procent av rösterna eller sådär 885 000 röster. Den gröna politiken och klimatfrågan skulle stärkas och lyftas upp med Bellen. Vid lunch kanske vi vet....

Och nu har Erdogan utsett sin gamle kompis Binali Yildirim till AKP-partiets nye ordförande efter A Davutoglu som Erdogan sparkade för han tog för sig för mycket i flyktingfrågan.
Ingenting förvånar med Turkiet. Allt går enligt Erdogans planer på att ändra konstitutionen och göra honom till en envåldshärskare över 80 miljoner människor i Turkiet. Ingen större skillnad kanske men han har håll på EU och flyktingfrågan som slår mot miljoner människor.

Utmärkt Alliansartikel i dn.se/debatt om en blocköverskridande överenskommelse om ett nytt överskottsmål.
Mycket välkommet och nu får vi se om det är en samarbetsregering eller inte.Vad säger du Löfven? Skall du fråga Jonas först?

Och ett till bra besked att Sd och V båda vill skjuta på beslutet om Värdlandsavtalet ett år.
Och det klan riksdagen göra genom en vilandeförklaring. En seger för förståndet och alliansfriheten.

Inga kommentarer: