lördag 14 maj 2016

Ett positivt och viktigt besök från Nordiska företrädare till Obama och USA. Positivt för Norden och USA och lärorikt för Ryssland.
USA bryr sig inte så mycket om vilka relationer vi har i Norden med EU och Nato, Det viktiga är vårt eget samarbete och sammanhållning. Lika viktigt är hur våra samhällen växt upp med ekonomi, arbetsmarknad, den Nordiska modellen, Norden är för frihandel liksom USA och värderar frågor om jämlikhet, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

Med Trump kan allt detta falla samman. Han vill ju ha "America first" och är emot frihandel.
Det är bra att Ryssland får se och höra detta också och att ett av ämnena i diskussionerna var säkerhetspolitiken och Rysslands ökade maktambitioner.

Det blir vi också påminda av i Eurovision Song Contest där Jamala sjunger en sång med titeln "1944" som påminner om Krimannekteringen och Krimtartarernas fördrivning då som nu.
Och det är Ukraina som är min favorit i kväll i Eurovision, både musiken och texten.

Fridolin har tappat förtroende i Mp och det är inte svårt att förstå. Åsa Romssons avslsutningstal var fantastiskt  i den svåra situationen.
Gustav och Isabella sitter några meter framför henne i salen och pratar med varandra och Åsa är utanför. Vad vet vi om hur idén om att ställa sina platser till förfogande och öppna för valberedningen kom upp. Kanske från Fridolin som såg en chans att bli av med Romsson.... Jag vet inte. Bara undrar..

Inga kommentarer: