onsdag 4 maj 2016

Fruktansvärt pressande, förödande och förnedrande att vänta på asylprövning i ett år. Anställ ännu fler handläggare.
Tänk själv. Du har flytt med din familj, sålt allt du hade i Syrien, flytt kriget, lämnat ditt land, din by, dina vänner och släktingar. Betalat en båtsmugglare 10-tusentals kronor och riskerat livet över Medelhavet. Stannat i läger flera veckor och sedan tagit dig med familjen genom Europa till Sverige efter månader av umbäranden. Och när du kommer hit får du vänta i dag upp mot ett år på en första personlig kontakt med Migrationsverket, Och du vet inte om du får stanna.

Anställ fler handläggare,låt folk ta tillfälliga jobb direkt i den kommun de kommit till,
låt dem lära sig svenska medan de väntar på besked, stöd civilsamhället så att invandrare kan få kontakter direkt med idrott, kultur och föreningsliv.

Bra förslag med en ny ambassadör som ska arbeta mot människohandel.
Och om man ser till vad ambassadören ska göra på en halvsida på DN Debatt dn.se/debatt så blir det inga problem att få tiden att gå. Bra naturligtvis, men ska det vara en ambassadör? Ambassadörer är offentliga tjänstemän som rapporterar men huvudjobbet måste väl vara att förhindra och stoppa.

Vänstern kan få samma problem som Mp med budgetsamarbetet med regeringen. Vad har man lyckats med?
Det blir huvudfrågan på Vänsterns kongress som börjar i morgon. Om V drar sig ur blir regeringen ännu svagare... eller starkare om man i stället samverkar mer med oppositionen, om den ställer upp förstås.... Problem blir det.

Inga kommentarer: