fredag 20 maj 2016

Flygkraschen över Medelhavet visar hur sårbara vi är och att terrorattacker mot flygplan inte går att hindra trots alla säkerhetsåtgäder. Stoppa IS med alla medel. FN måste leda.
Det måste vara svaret på det som nu händer i världen, oavsett om detta var en IS-attack eller inte. Det har ju varit IS-bombare i Irak hela veckan. Det är en tragisk utveckling och man undrar vad världssamfundet gör.

Starkt av Åsa Romsson att kräva att regeringen nu måste se över på om det går att annulera Vattenfalls utsläppsrätter.
Det är väldiga mängder C02 som Vattenfall kan låta släppa ut genom de utsläppsrätter på 9  miljarder bolaget har. Ska regeringen verkligen tillåta att ösa ut växthusgaser  över världen? Bra Åsa.

Nej, politiken ska inte lagstifta om ingångslöner. Det leder fel och bort från kärnan i den svenska modellen där lönerna sätts av fack och arbetsgivare.
Det säger jag och det säger också Svenskt Näringslivs nyvalde ordförande Leif Östling i dag i dn.se/ekonomi. När fack och arbetsgivare är emot vore det ett politiskt haveri att köra över dem.
Jag hoppas Centern tänker efter...

18 S-partier i Europa har tappat sådär mellan 80 till 20 procent i dag jämfört med bästa resultatet.
Men det är inte så svårt att förstå. När industrisamhället växte fram och arbetarna med det så behövdes SAP som mest. Nu har vi ett informations-, tjänste- och it-samhälle som växer. S-partier bör samarbeta mer över blockgränsen.Inga kommentarer: