fredag 13 maj 2016

TTIP-avtalet segar sig fram och kritiken ökar, senast i dag från Naturskyddsföreningen och Greenpeace i Sverige.  dn.se/debatt
Cecilia Malmström som förhandlar avtalet mellan EU och USA är en mycket kompetent person med kunskap, förhandlingsvana och erfarenhet. Tycker ändå jag hör för lite från henne i media- Mest kommer kommentarer från organisationer och näringsliv om vad som pågår. SNF och Greenpeace är kritiska i dagens artikel. Både EU:s och USA:s förslag om miljön underkänns. Oljesand och skiffergas via fracking vill vi inte ha. Samarbetet med näringslivet blir alldeles för "nära" och att företag kan stämma stater är inte bra och regeringen med S och Mp är tyst.

Jag tycker inte det är något bra förslag att sätta ett maxbelopp på 10 milj kronor i ersättning för narkolepsi.
Det hämmar vacccinering och det försvårar livet för de som blivit sjuka och kanske inte kan arbeta under hela livet. Sätt inget maxbelopp alls.

Åsa Romsson ska ha beröm för att hon inte tycks känna bitterhet efter petningen som språkrör för Mp. Det måste vara väldigt svårt och hon är en känslig person.
Hon sa flera bra saker i sitt avskedstal. "En regering måste förhålla sig till verkligheten"Klimatlagen, laddstopar, 100 nya maturreservat och Parisavtalet om klimatet  lyfte hon fram. Det ska Romsson och Mp ha beröm för.Fridolin ville "stärka idédebatten" och Isabella Löfvin sa att vi får "aldrig tveka vad vi ska och hindren dom tar vi oss förbi".. Jag gillar inte Löfvins EU-federalistiska inriktning med förslag om EU-skatter. Håll tyst om det.


Inga kommentarer: