torsdag 5 maj 2016

Turkiet går inte att lita på i flyktinguppgörelsen med EU men båda parterna måste stå upp för den. Inga Visa för turkar i EUropa utan att uppgörelsen följs.

Det blir svårt att få med alla EU-länder på EU-kommissionens förslag som Ungern, Polen, Slovakien, Tjeckien om framtidens flyktingpolitik men naturligtvis ska kompromissen prövas.
Det ser inte lätt ut, men det brukar gå att finna lösningar om man  använder lite fingerfärdighet med svåra länder, som tider och genomförande.Det vore ett stort mänskligt nederlag för EU om inte länderna kan samarbeta kring den kanske största frågan om etik, människovärde och solidaritet mellan EU;s medlemsländer. Nu behövs både hårda tag, bestämdhet men också diplomati och känsla.

Tragiskt, tragiskt, tragiskt Mona Sahlin. Det måste vara något bakom de här 120 000 kronorna som vi ännu inte fått reda på. Men det är tråkigt, obegripligt och förvånande. Varför?
Ja, den frågan ställer man sig naturligtvis. Varför? Mona hade några veckor kvar på sitt uppdrag som samordnare för att förhindra radikalisering och extremism och så händer detta.

Hon måste väl ändå förstå att sådant här kommer fram.
Men det saknas något hos Mona som gör att sådant här händer och det är synd för hon har haft ett mycket svårt uppdrag och där har jag inte hört någon kritik, tvärtom och så blir detta eftermälet.
Trist Mona, men vi vet inte allt än och får avvakta.

Och om någon timme kommer Sonjas syster Zari och Olle från Gävle och hälsar på oss och vi ska ha lite trevligt i vårsolen och åka runt lite på Värmdö. Trevlig Helg alla.

Inga kommentarer: