tisdag 24 maj 2016

Oj ,jag applåderade, hurrade och jublade när jag hörde att den gröna professorn Van der Bellen vann, eller rättare högernationalisten Norbert Hofer förlorade det österrikiska presidentvalet.
Det var roligt men med minsta möjliga  marginal 50,3 mot 49,7. Bellen är tidigare ordförande för de gröna i Österrike och har på kort tid gjort sig känd som aktiv men tydlig samarbetsman Han har vänsterbakgrund är EU-positiv och en person som säger efter den jämna segern "att den ena hälften är lika,viktig som den andra".

Lite svårt att ta in kanske om högernationalismen. För mig blir det omvända världen nu i EU med hörgernationaliseter som EU-motståndare i de de flesta EU-länder som det blir omöjligt att sympatisera med trots EU-kritiken. Och det finns risk för fler framgångar för sådana partier i andra EU-länder.

Och nu kommer nya bud om  Värdlandsavtalet. Vilandeförklaringen kan bli bara några veckor.
Obegripligt. Svenska folket måste få längre tid på sig att diskutera fråga precis som partierna. Men nu säger konstitutionsutskottets M-ordförande att om avtalet inte påverkar regeringsformens fri- ch rättigheter så kan ett beslut tas före sommaren. Illa, mycket illa.

"Oerhört positivt" säger däremot Magdalena Andersson om Allianspartierna förslag att komma överens om överskottsmålet och det finanspolitiska ramverket.
Och det skrev jag på bloggen i går och det blir ännu trevligare i dag med ett sådant mottagande från oppositionen.. Den parlamentariska kommittén får arbeta vidare med frågan och vi bör kunna se fram emot en positiv blocköverskridande uppgörelse som är bra för Sverige.

Inga kommentarer: