måndag 16 maj 2016

Fortfarande upprymd efter Ukrainas och Jamalas seger i Eurovision Song Contest. Jag förstår reaktionerna när Ukraina så tydligt vinner en "Europatävling"
Det är lätt att förstå missnöjet i Ryssland och bland ryssar. Men de "arga" reaktionerna blivit mindre än jag befarade. Det är främst "vanliga" ryssar som uttalat sig om Ukrainas seger och även berört Krim och förvisningen av krimtartarerna. Från Putin och den ryska  ledningen har jag inte hört något. Men Ukraina har stärkt sin plats i EUropa och kulturens betydelse ska inte underskattas.

Så kommer det nu nya bud om skolan från Skolkommissionen och allt fler rapporter och utredningar drar åt förstatligande. Stora organisationsförändringar tar mycket kraft.
Kanske går det att hitta något annat, något mellanting där staten ökar styrningen och stödet men huvudmannaskapet ligger kvar på kommunerna nära, elever, lärare och föräldrar, Skolkommissionen har ett knappt år på sig att komma med ett slutbetänkande.Det går att göra mycket med mål, stöd och resurser.

Nu blir det mer och mer pajkastning i EU-omröstningen i Storbritannien och nu är Napoleon och Hitler med i leken
Det är nog inte den nivån men vinner röster på vare sig för Ja- eller nej- sägarna till Brexit, att Stobritannien lämnar EU. Boris Johnsson är en av ledarna i kampanjen för att lämna EU och jämför EU med Napoleons och Hitlers försök att lägga under sig Europa.
Mer samarbete - mindre EU-stat är svaret. Låt inte EU växa över huvet. Återför makt till medlemsländerna, minska EU-byråkratin och stärk demokratin.

Inga kommentarer: