tisdag 17 maj 2016

EU blundar för det som sker i Turkiet. Från  EU har hittills bara hörts ekande tystnad, om det nu går att höra. Erdogan sägs ha stämt 1800 journalister för "Förolämpning", bara de sista två åren.dn.se/nyheter.
Merkel har varit i Turkiet fyra gånger på ett halvår utan ett ord av kritik. Bara slutfört en usel uppgörelse och låtit Erdogan lura hela EUropa. Han har "förolämpat oss" och vi borde stämma honom....ha. Ett korrumperat rättsväsende som Erdogan kontrollerar,tidningar och TV-stationer som inte följer Erdogans linje konfiskeras, stormas av kravallpolis och beslagtas av staten,

Yttrandefrihet finns inte längre. Allt som inte passar ligger under terrorlagar.
Journalisten Can Dundar blev beskjuten och dömd till fem års fängelse, men vägrar att tystas.

Det tragiska är att det är flyktingar som är gisslan i denna "uppgörelse. Om EU bryter "samarbetet" så vet ingen vad Erdogan tar sig till. EU borde ta upp frågan i FN.

Skolan, den eviga debattfrågan och nu är Fridolin och Björklund i morgonsoffan igen.
Nu handlar det om skolkommissionens förslag om en starkare statlig styrning av mål och resurser.
Här hörde vi Björklund säga att nu måste skolan förstatligas, Kunskapskraven nås inte, kommunaliseringen under Göran Persson för 25 år sedan var ett stort misstag, Förstatliga skolan, dundrar Björklund, gång, på gång. Men en fråga. Du var ju skolminister i åtta år och radade upp reformer om betyg, läroplaner, karriärstegar, men ...Varför förstatligade du inte skolan när du var skolminister?, Eller försökte i alla fall om nu inte alla ville vara med.

Fridolin är försiktigare och verkar stå bakom skolkommissionen Starkare statlig styrning med mål, resurser och samordning, men han tog inte i hand om förstatligande. Mitt råd. Ge elever och lärare lugn och ro i skolan. Vänd inte upp och ner på allting nu igen.


Inga kommentarer: