måndag 2 maj 2016

Ett tankeskifte, skriver dn,se/ledaren om Löfvens 5000 nya beredskapsjobb
Och så är det och det är bra. Men siffran i sig ger ingen större förändring. Det är omkastningen till att arbeta med enkla jobb som inte blir, utförda i dag som är förändringen, t.ex digitalisering,naturvårdsarbete och enklare administration.  Men max två år och inte a-kassegrundande...Den nysvenska modellen? Men om det följs upp, som det sägs, i näringsliv. kommuner och landsting kan det bli fler.

Nu tror jag inte det var förslaget i sig som var höjdpunkten på arbetarrörelsens dag utan det goda humöret som Löfven visade upp trots alla problem runt hörnet.
Men partisekreterare Carin jämtin och LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson drog bara ner med helt olika bild om Mp. "Vi har gott samarbete", säger Jämtin."LO-medlemmar har aldrig gillat Miljöpartiet", säger Thorwaldsson. Heja, heja. Hade någon talat med Löfven?

Stifta lag och förbjud kärnvapen  Sverige.
Ett utmärkt förslag från fyra kunniga försvarsexperter och en mycket informativ artikel också i dn.se/debatt om läget inför beslutet om Värdlandsavtalet den 25 maj. Det finns ingen bindande lag i dag om att det är förbjudet att placera ut kärnkraft i Sverige. Det finns riksdags- och regeringsbeslut men det är inte samma sak. Finland har däremot en glasklar lag.. "Det är förbjudet att införa kärnvapen i Finland", står det. Följ den. Centern kunde gå ut omedelbart och föreslå en lagstiftning,


Inga kommentarer: