onsdag 18 maj 2016

Turkiet fortsätter att gå baklänges i demokrati och yttrandefrihet och Erdogan försöker nu utesluta det kurdnära partiet HDP från parlamentet
Det är demokratiskt haveri och tragik när Erdogan nu gör allt för att stoppa HDP genom ett åtal för politisk verksamhet.I Turkiet finns en spärr på 10 procent för att komma in i parlamentet. Trots detta lyckades HDP ta sig över spärren och det vill Erdogan och hans parti AKP nu stoppa för att se till att det egna partiet säkrar sin majoritet också i framtida val. Demokrati? Nej, partidiktatur, Ja. Ska EU acceptera detta också bara för avtalet om flyktingar med Turkiet, Vad säger de små partierna i Sverige? Vad säger Centern? Vad säger regeringen och Löfven.?

Det blir svårt att stoppa höghastighetstågen nu när ostlänken förhandlat fram bostäder och kommunal medfinansiering.
En underlig sits. Det är inte klart än om det blir några höghastighetståg, men Sverigeförhandlarna har redan förhandlat fram avtal om bostadsbyggande mellan Stockholm och Jönköping. Och det handlar om miljarder - 55 mdr för Ostlänken och 200 kanske 300 mdr för hela höghastighetsprojektet till Göteborg och Malmö. Och detta  för att komma fram någon timme tidigare. Visst finns det bättre sätt att använda pengarna.

Och i dn.se/kultur kan vi läsa om en förargad journalist som inte tycker de folkvalda svarar på journalisternas frågor. De kanske är för dåliga? Eller omöjliga att svara ja eller nej på.
Politikernas mediaträning har skapat "papegojor", skriver journalisten. Visst. ställer man frågor om ja och nej som inte är färdiga att besvara så än, blir det resonemang om för och emot. Inte ett dugg konstigt,

Inga kommentarer: