söndag 8 maj 2016

Turkiet fortsätter med sina rättslösa domar mot förräderiåtalade journalister och ski-er i uppgörelsen med EU om att upprätthålla yttrandefriheten
Och nu är det tyst från EU och omvärlden, även USA, för nu har Erdogan en tumskruv på EUropa och USA i flyktingfrågan. Det är en tragisk politisk verklighet som nu pågår framför våra ögon i Turkiet och solkar ner EU och oss alla som är EU-medlemmar och EU-medborgare.
Över 2000 personer har sedan Erdogan blev president  polisanmälts för att ha förolämpat statschefen.
Ett tiotal tidningar och andra medier har beslagtagits av Erdogans regim och gjorts om till regeringssorgan. Ska vi samarbeta med en sådan despot? Sätt hårdare press,

Jag kan förstå vänsterns människovänliga reaktion på den hårdnande flyktingpolitiken men visst finns det risker med att tillåta ideell flyktingssmuggling.
Det var ett beslut som klubbades på V-kongressen i går men med en tveksam partistyrelse. Inriktningen måste naturligtvis vara att skapa lagliga vägar in i EU och Sverige. Det kan bli  svåra avvägningar också att avgöra på vilka vägar och med vilka motiv människor "smugglas" in i Sverige. Jag skulle  inte vilja använda begreppet smugglas när andra människor hjälper utsatta utan att ta något betalt för att komma undan krig och finna en framtid i Sverige.

Inga kommentarer: