tisdag 31 maj 2016

IS tappar nu mer och mer på det militära slagfältet, nu i Irak och Syrien. Men det måste byggas upp en dialog och ett samförstånd  när krigen är över.
Och som det ser ut nu tappar IS i styrka både militärt och i rekrytering. Irakiska trupper går in i IS-kontrollerade Falluja och USA-ledda trupper och syriska rebeller går in i IS-fästet Raqqa i Syrien. Tror att IS-toppen är nådd. Det är nu dialog och förhandlingar behövs.

Tories slåss mot varandra och det kan sluta hur som helst, att Tories kraftigt försvagas hur än folkomröstningen om EU slutar.
Man märker verkligen hur högt trycket är i Storbritannien inför folkomröstningen. Det är nästan ofrånkomligt att det blir hårda ord, men nu verkar det handla om personer mer än EU. Krav reses på förtroendeomröstning för Cameron som kommer "med lögner om EU-medlemskapet". Håll er till frågan, säger vi från läktaren och tala om saken inte personer.
EU behöver ett omtag från utvecklingen mot en EU-stat och det blir det oavsett utgången av folkomröstningen.

Forsmark, kontrollerat av Vattenfall beslutar om nyinvesteringar och mer kärnkraft med utökad effekt. dn.se/ekonomi.
Då kan man betala effektskatten också och då tycker jag den ska höjas.

Jag förstår Bengt Westerberg som försvarar sitt livsverk med assistensersättningen när regeringen nu vill dra ner.
Det är inga bra signaler till de funktionshindrade och deras familjer och inte heller från Sverige som land  och Bengt Westerberg vet vad han talar om.dn.se/debatt


Inga kommentarer: