måndag 13 juni 2016

Den fruktansvärda terrorattacken i Orlando kan få direkta följder i presidentvalet med Trumps stopp för muslimer vid gränsen.
Det räcker inte med de 50 döda och de 53 skadade. Terrorattacken kan få mycket mer långtgående konsekvenser för USA och världen. Tramp har varit ute flera gånger och upprepat sitt krav om absolut stopp för muslimer och mexikaner att komma in i USA.

Nu får han vatten på sin kvarn och har redan låtit kvarnen tala - pratkvarnen alltså - som ånyo upprepat samma krav. Tyvärr reagerar många människor spontant och Trump kan vinna anhängare. Detta desto mer eftersom IS sent på söndagen tog på sig dådet. Två tragiska händelser efter varandra.

Och Adaktusson tänker bli statsminister, kan man läsa mellan raderna i hans artikel på dn.se/debatt i dag. Han vill fälla regeringen och Sverige behöver en ny regering nu.
Så låter det från den gamle reportern som nu är EU-parlamentariker i Bryssel och ägnar dagarna åt helt andra saker, men det hörs vad han är  mest intressera av.Att komma in i finrummet i Sverige som diskuterar regeringsfrågan.

Regeringsmakten ska han ta med en gemensam Alliansbudget i höst som han ska få igenom på något sätt, men inte med Sverigedemokraterna skriver han.
Men han skriver inte med "organiserat samarbete med Sverigedemokraterna". Notera det. Han vill förhandla i utskotten och räknar tydligen med att få SD stöd där så att regeringen kan fällas.
Fråga; Är det här förankrat med Ebba Bush Thoor och Kd-ledningen? Och Alliansen? Eller?
Hans egna statsministerambitioner.?

Inga kommentarer: