onsdag 22 juni 2016

Smart drag att låta Labours Remain-sägare ta slutdebatteni EU-omröstningen.. Tories har mest diskuterat med varandra och inte skapat någon bra debattstämning för varken Brexit eller Remain.
Det lutar åt Remain om man ska tolka opinionsmätningarna, mord på Ja-sidans företrädare och avhopp från Nej-sidan på senare tid. Det kanske mest avgörande är vad som nu pågår, där Labouranhängare till Reman går man ur huse i Lonfonkvarteren och i Storbritannien över huvud taget.

Det är klokt från stanna-sidan att komma nu i slutet, med lite nya ansikten och tala om Remain med lite nyare och lugnare bokstäver.
Det kan avgöra folkomröstningen.Men oavsett resultatet ska EU och medlemsländerna dra nytta av debatten och förändra EU i riktning mot mer demokrati, mer inflytande för medlemsländerna och mindre Brysselbyråkrati med ständigt flera frågor som förs upp på EU-nivå. Det är bra för både EU-medlemsländerna och EU-medborgarna.

Tråkigt att bostadsförhandlingarna föll ihop och det får både regeringen och Alliansen ta ansvar för. 
Det fanns och finns en i stort enig inriktning. Sverige skriker efter fler bostäder. Bostadsköer på 14-15 år är ju bara skrattretande. Man söker som student och får en lägenhet halvvägs till pensionen. Inga lägenheter,inga jobb. Folk kan inte flytta dit där jobben finns. Sverige går miste om miljarder när företagen inte kan rekrytera personal. Bostadssubventioner, likt miljonprogrammet är av ondo, men Alliansen kunde ju sett till de bra förslagen som nu kommer där flera miljoner av reavinstskatten ska kunna skjutas upp i flera år.

Tack Zlatan oavsett hur det går i kväll, men visst vore det en härlig avslutning med en seger....och några matcher till med i landslaget.

Inga kommentarer: