onsdag 29 juni 2016

Köpte Makrill av Henrik, 96, utanför Konsum Klippan i går, 4 stycken fina matfiskar för 12,50 styck, eller 50 kronor. Vad säger fiskaffären om den konkurrensen...?
Och han har ingen kassaapparat som man måste ha nu och någon kortförsäljning har han inte hört talas om, eller moms. Men naturligt och hedervärt är det att åka ut med båten på morgonen och komma hem med några lådor som han lägger i trehjulingen och säljer. Han började när han var 15 år....

Kaos i Storbritannien, i Tories i Labour i EU och i medlemsländerna.
Det låter som om ingen riktigt planerat för Brexit, eller trott att det skulle kunna bli verklighet. Men nu står Storbritannien där med 3,3 miljoner underskrifter för en ny folkomröstning. Det måste var en större majoritet för endera sidan, skriker man. Cameron har meddelat sin avgång i oktober vid Torie-kongressen och Boris Johnsson ligger väl närmast. I Labour får Jeremy Corbyn kraftig kritik för att han inte var tillräckligt aktiv på stanna-sidan i folkomröstningen. Olika bud från de tunga medlemsländerna om hur snabbt utträdesparagrafen nr 50 ska  aktiveras från Storbritannien.Inga hämndaktioner bara, säger jag.

Ukips Nigel Farage utropade sig till segrare redan tidigt på morgonen när Brexit var klart och har lyft sig själv och hårt kritiserat EU.
I EU-parlamentet frågade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker argt Farage på tisdagen. "Ni har ju slagits för utträde. Varför är ni här?

Jag har förståelse för att Storbritanniens avtal med EU måste lösas först, men EU-reformeringen måste komma igång så snabbt som möjligt.
Flexibel integration står för mig främst. Det måste innehålla återföring av makt till de medlemsländer som har sådana önskemål. Men grunden fri rörlighet får inte ifrågasättas. Sveriges ska prioritera fortsatt starkt samarbete med Storbritannien, mer samarbete med Tyskland och ett stärkt Norden- Baltikum samarbete.

Och Grattis Sverige till platsen i FN: säkerhetsråd och här måste Margot Wallström få en stjärna i himlen.


Inga kommentarer: