torsdag 9 juni 2016

Roligt och positivt att Hillary vann Kalifornien och nu är klar som demokraternas kandidat i presidentvalet. Det är bra för USA, för Sverige och världen, Alternativet är katastrof.
Så ser jag USA-läget efter primärvalen. En i bästa mening erfaren och konstruktiv politiker mot en idiot och gaphals som ingen vad han kan ställa till med. Sanders måste förr eller senare dra sig tillbaka och ena demokraterna. Och Clinton vinner.

Sverige och USA stärker försvarssamarbetet och fördjupar det  med ett gemensamt dokument. Jag tycker det är bra. Inget Nato behövs.
Det är faktiskt smart av Hultqvist och regeringen. Nej till Nato, men ja till samarbete med Natos starkaste företrädare USA. Och med motiveringen att vi samarbetar också med andra länder som Finland. Vi behåller den militära alliansfriheten...nja..men allt är bättre än Nato.Det blir också svårt att kritisera att man inte gör någonting i ett spänt läge. Det är ju precis vad Hultqvist gör.

Nu väntar vi på vilka utnämningar Gustaf Fridolin kommer att ge Carl Schlyter och Valter Mutt om någon månad, precis som han nu gjort Åsa Romsson till ordförande i EU-nämnden.
Fridolin måste dämpa kritiken och det är ett bra sätt att hitta nya viktiga uppgifter. Men snyggt hanterat är det inte och det är Gahrtons främsta kritik. Fridolin har ju själv offentligt kallat uppgörelsen med regeringen om flyktingfrågan för "skit" och då borde han kunna acceptera det från andra i ledningen också. Men...

Det är migrationskatastrof  med de långa väntetiderna för flyktingarna, såväl ensamkommande barn som frågor om asyl, jobb och boenden går alldeles för långsamt i Sverige.
Jag tycker att regeringen ska ha hård kritik för detta och att hela migrationspolitiken måste gå fortare.
Det är hemskt att vänta i åratal på ett besked utan att kunna göra någonting själv.
Inga kommentarer: