söndag 12 juni 2016

En underlig debattartikel på dn.se/debatt i dag av professorn i praktisk filosofi Torbjörn Tännsjö. Partier som Mp, som är enfrågepartier misslyckas.
Så mycket professor verkar han inte vara i varje fall inte i politik och så praktisk verkar han inte vara heller. Hans tema i artkieln är att alla partier som är enfrågepartier misslyckas. Han beskriver Mp:s utveckling under regeringstiden och drar slutsatsen att de nu bör abdikera och att det bara har två alternativ för framtiden.

De kan normaliseras
och ta en plats på höger/vänster skalan. Men där är det trångt skriver han och kräver utbyte av både väljare och medlemmar.
De kan upplösas
så att deras medlemmar kan engagera sig i olika folkliga, politiskt obundna civilorganisationer.
Jaha, Gustav,Isabella, Åsa, Carl och Valter. Nu vet,ni vilken framtid ni har att välja på. Lyssna på forskarklokskapen.....ha,ha.

Två intressanta datum i slutet av juni - den 23 röstar Storbritannien om  Brexit - Leave eller Remain i EU. Och den 28 juni röstar FN om Sveriges medlemsskap i Säkerhetsrådet.
Det har varit lika i Storbritannien mellan Ja och Nej en längre tid, men nu har Nej-sidan vuxit och det lutar åt ett Brexit. Det viktiga här är att tar varningen på allvar och förändrar sig som samarbetsorganisation till, just det, mer Samarbete och mindre Union och EU-stat. Det vinner alla på, EU, medlemsländerna och medborgarna.

Sverige i säkerhetsrådet vore en framgång och nu jobbas det hårt på upploppet bland annat från vår vice generalsekreterare Jan Eliasson, och han har inflytande, inte Margot Wallström.
Visst vore det hedrande och roligt.

Inga kommentarer: